Analytiker: Blankningen på rekordnivå – men fog för stabilisering

En miss i användartillväxten i den kommande rapporten för det tredje kvartalet är redan inprisad i nuvarande aktiekursnivå för streamingbolaget Spotify, enligt Credit Suisses analytiker, som tror på en stabilisering i aktiekursen i närtid och höjer rekommendationen till neutral från sälj.

Flera indikationer, bland annat ett drag från i somras där Spotify förlängde testperioden för nya användare från en månad till tre samt satsningar på podcastinvesteringar, har spridit oro bland analytiker om att användartillväxten ska ta stryk. Credit Suisse menar dock att kursfallet på nära 30 procent sedan i mitten av augusti bör räcka för att balansera den riskjusterade avkastningsprofilen.

Analytikerna noterar att blankningen i aktien är på rekordhöga nivåer, men att det ändå finns fog för en stabilisering i närtid.

Den långsiktiga hållningen till farhågor rörande omsättning och användartillväxt kvarstår dock, skriver Credit Suisses analytiker.

Riktkursen 120 dollar upprepas. Aktien stängde tisdagens handel på kursnivån 112:52 dollar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här