Anders Koritz ny vd för Parans

Solljusspecialisten Parans Solar Lightings styrelse har utsett Anders Koritz till ny vd med tillträde den 1 september. Nils Nilsson, en av grundarna och största enskilda ägare, lämnar över vd-posten och tillträder istället rollen som CDO, Chief Design Officer. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Styrelsen har under en längre period arbetat intensivt med att finna rätt vd för Parans in i nästa utvecklingsfas. Med vår rekrytering av Anders Koritz till vd-posten så startar vi vår uppbyggnad av den organisation som skall nå de strategiska och ekonomiska mål vi har satt upp för bolaget. I Anders Koritz har vi funnit en ledare med operativ erfarenhet och som har lett liknande bolag i stark utveckling. Vi är glada över att Anders nu tillträder posten som vd för Parans Solar Lighting. Med Anders erfarenhet från liknade företagsuppbyggnader och med Nils kvar i bolaget ser jag framåt med tillit”, säger styrelseordförande Harald Angström.

Anders Koritz är civilingenjör från Chalmers tekniska högskola. Han kommer närmast från clean tech-bolaget Cleanergy där han var vd under de senaste sex åren. Cleanergy är ett bolag som använder stirlingmotorteknik.

”Jag ser verkligen fram emot att ta över stafettpinnen och driva utvecklingen av Parans mot nästa nivå. Våra produkter är helt rätt i tiden och jag bedömer att potentialen är stor, framför allt med den nya SP4-systemet i portföljen och i marknader med gott om soltimmar”, säger Anders Koritz.

Parans skiftar nu fokus från teknikutveckling till ett kommersiellt fokus med tyngd på marknadsföring, försäljning och produktion i syfte att nå god lönsamhet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.