Anoto beslutar om riktad nyemission

Anoto har beslutat om en riktad nyemission av 12 miljoner stamaktier till sydkoreanska Solt Works. Anoto tillförs cirka 1,464 miljoner dollar före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande och är i linje med vad som kommunicerades i fredags.

Emissionens teckningskurs var 0:122 dollar, motsvarande cirka 1:17 kronor per aktie, och motsvarar en premie om cirka 17,8 procent mot genomsnittlig volymviktad betalkurs under 10 handelsdagar närmast före styrelsens emissionsbeslut.

Fredagen den 1 november meddelade Anoto att bolaget utvärderar en investering i Knowledge AI från en grupp investerare, inklusive Solt Works.

Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 8 procent.

Anoto avser att använda emissionslikviden för att investera i försäljning och marknadsföring samt för produktion av pennor att hållas i lager i förberedelse för ökad efterfrågan inom Livescribe, heter det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco