Apple och Biogen bland vinnarna på Wall Street

De ledande börserna i New York handlades med små rörelser på torsdagen då handelssamtalen mellan USA och Kina var fortsatt i fokus.
Apple och Biogen bland vinnarna på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Dow Jones storbolagsindex stängde upp 0,1 procent till 27.682. Det bredare S&P 500 steg 0,2 procent till 3.118 medan Nasdaqs kompositindex ökade 0,1 procent till 8.571.

Sektorvis var det råvarubolag som gick bäst medan energi var den sektor som klarade sig sämst.

USA:s president Donald Trump meddelade under kvällen att USA har “väldigt bra samtal” med Kina och att “något kan hända” angående en lösning innan USA:s planerade tullhöjning den 15 december träder i kraft.

Enligt en talesperson för Kinas handelsdepartement tidigare under dagen är Kina och USA i nära kontakt med varandra och samtalen mellan USA och Kina rör sig framåt mot ett fas ett-avtal.

På bolagsfronten höjde smyckeskedjan Signet helårsprognosen och redovisade bättre siffror än väntat för tredje kvartalet. Aktien steg 7,5 procent.

Branschkollegan Tiffanys vinst var i stället sämre än väntat med en vinst per aktie på 0:65 dollar i tredje kvartalet, jämfört med väntade 0:85 dollar per aktie. Aktien backade marginellt.

Biogen steg 3,4 procent efter nya data om läkemedelsbolagets alzheimerpreparatet aducanumab. Enligt analytiker kan rapporten innebära att preparatet har tagit ett steg närmare ett godkännande av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, rapporterade CNBC.

Apple har fått höjd riktkurs till 300 dollar från 250 dollar av Citi, som upprepade sin köprekommendation. Investmentbanken förväntar sig en stark julhandel för Iphone-tillverkaren. Aktien var upp 1,5 procent till 266 dollar och har stigit nästan 70 procent sedan årsskiftet.

Lågprisvaruhuskedjan Dollar General steg 1,0 procent efter att rapportsiffrorna var bättre än analytikerestimaten samtidigt som helårsprognosen höjdes.

Facebooks aktie har fått en säljrekommendation av HSBC i en färsk analys, med hänvisning till risken att bolaget i närtid kan dömas till nya gigantiska böter. Aktien handlades dock upp 0,3 procent.

Nike har uppgraderats till köp från neutral av Goldman Sachs. Aktien steg 2,2 procent.

Livsmedelsjätten Kroger föll 3,0 procent sedan resultatet för det tredje kvartalet hamnat lägre än väntat.

Oljepriset steg under torsdagen efter besked att Opec+ uppges diskutera en utbudsreducering på en halv miljon fat per dag. Men uppgången tappade kraft under kvällen då reduceringen inte imponerade på analytiker.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 2 punkter till 1,80 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.