Apple-värdering slår nytt rekord

Teknikjätten Apple slog ett nytt rekord på onsdagen då det blev det första börsbolaget i USA med ett marknadsvärde på över 900 miljarder dollar.

Vid börsstängningen på onsdagen hade Apples aktie stigit knappt 1 procent till 176,24 dollar, vilket innebär att bolaget värderas till 904 miljarder dollar. Det är första gången som bolagets marknadsvärde har överstigit  900 miljarder dollar vid en börsstängning. Det skriver Business Insider.

Apple-aktien har stigit med 52,6 procent hittills i år och enligt bolagets senaste prognoser kommer bolaget att redovisa en försäljning på mellan 84 och 87 miljarder dollar under det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret , vilket vore ett rekord för bolaget.

Apple är sedan tidigare världens högst värderade bolag. Det bolag som står för den näst högsta värderingen är Googles moderbolag Alphabet, med en värdering på 728 miljarder dollar.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.