Avanzas kunder satsar på Tesla, Meta och Netflix i börsraset

Det har gått exakt ett år sedan Nasdaq toppade. Nu listar Avanza vilka aktier som handlas på teknikbörsen som nätbankens kunder köpt mest i under de senaste 12 månaderna.
Elon Musk, VD för Tesla, är rikast i världen.
Elon Musk, vd för Tesla. Foto: Hannibal Hanschke/Pool via AP)

”Börstemperaturen var glödhet ifjol och många techbolag som ännu inte nått lönsamhet på sista raden såg sina aktier stiga till mycket höga nivåer. Vi fick vänja oss vid att flertalet bolag förärades med P/S tal på 50-70x Börstemperaturen var glödhet ifjol och många techbolag som ännu inte nått lönsamhet på sista raden såg sina aktier stiga till mycket höga nivåer. Vi fick vänja oss vid att flertalet bolag förärades med P/S tal på 50-70x”.

Så skriver Avanzas sparekonom Nicklas Andersson i ett blogginlägg på tisdagen där han konstaterar att det är exakt ett år sedan Nasdaq toppade.

Han skriver också:

Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza.

”Sedan de glada dagarna 2021 har många bolags aktier besökt Marianergraven, vilket inte ens är en överdrift. På Nasdaq har vi sett en regelrätt värderingskrasch.”

Meta en av favoritaktierna

Under det här året som gått sedan Nasdaq toppade har indexet rasat närmare 30%. Och då har spararna passat på att köpa på sig aktier i en rad bolag.

Sparekonom Andersson listar nu aktierna noterade på Nasdaq som Avanzas kunder nettoköpt mest av det senaste året. Du ser bolagen i faktarutan här nedanför.

Spararnas favoritaktier på Nasdaq senaste året

1) Tesla
2) Meta Platforms
3) Microsoft
4) Netflix
5) Alphabet
6) Fluence Energy
7) Nvidia
8) PayPal
9) Polestar
10) AMD

Vill du istället veta vilka aktier som går bäst respektive sämst här hemma på Stockholmsbörsen så hittar du det alltid på Affärsvärldens sida Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco