Bankerna uppges värdera Volvo Cars till i snitt 254 miljarder

Biltillverkaren Volvo Cars värderas i genomsnitt till 254 miljarder kronor av analytiker på de banker som är involverade i noteringsprocessen. Det skriver nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till en källa med insyn i processen.
Volvo Cars VD Håkan Samuelsson.
Volvo Cars VD Håkan Samuelsson.
Medianvärderingen bland analytikerna sägs vara 243 miljarder.

I tisdags skrev Svenska Dagbladet, SvD, att värderingen är spretig inför Volvo Cars börsnotering. En rådgivande bank säger 240 miljarder kronor medan en annan ligger på 70 miljarder.

Samtidigt tycks det vara ett stort intresse från allmänheten att köpa aktier i Volvo Cars. En undersökning från opinionsundersökningsbolaget Yougov, som gjorts på uppdrag av Nordnet,
visar att 19 procent av drygt 1 000 respondenter är intresserade att köpa aktier. 35% uppger att de kanske är intresserade medan 37% säger nej.

Volvo Cars siktar på en notering på Stockholmsbörsen innan årsskiftet. Vad som är känt är att bolaget planerar att ta in 25 miljarder kronor och bolagets huvudägare har också flaggat för att sälja aktier i samband med noteringen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.