Bolund säger mot finansministern

För tre dagar sedan sade finansministern Magdalena Andersson att hon inte tänker slopa ränteavdraget på bostadslån. Nu öppnar emellertid finansmarknadsminister Per Bolund dörren för att avveckla ränteavdraget.

– Det hade varit ett gyllene tillfälle att avskaffa ränteavdraget när man tog bort fastighetsskatten. Där tror jag historiens dom kommer att vara hård av alliansregeringen att man inte gjorde det, sade Magdalena Andersson i en intervju med SvD så sent som den 21 april och förklarade att nuvarande regering inte har för avsikt att slopa ränteavdraget.

Tre dagar senare, efter att Finansinspektionen meddelat att den skrotar planerna på ett amorteringskrav den 1 augusti, öppnar regeringskollegan Per Bolund för en nedtrappning av densamma.

– Vi tittar på om vi behöver göra justeringar i ränteavdragen, säger Per Bolund och fortsätter:

– Det har funnits diskussioner mellan de politiska partierna när det kommer till ränteavdragen. Det är klart att det också finns en oro över vilka konsekvenser detta beslut skulle kunna få och därför måste vi också diskutera dem. Vi är beredda att titta ganska brett på den här frågan men det måste till en bred förankring.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.