Börsveckan: Aktie för den riskvillige

I senaste numret ger Börsveckan sex nya aktieråd.

Tidningen Börsveckan köprekommenderar Ericsson. Tidningen framhåller dock att kurspotentialen är begränsad.

För Nokia tilldelas aktien en neutral rekommendation. Nokia uppges ha genomgått en remarkabel transformation, men det stora lyftet bedöms vara över.

Elos bedöms vara ganska rätt värderat och rådet blir att avvakta med köp för tillfället.

Matse rider på trenden som pekar mot att allt fler handlar sin mat på nätet. Bolagets aktie lämpar sig för den riskvillige. Värderingen uppger Börsveckan vara attraktiv för en verksamhet som har ljusa framtidsutsikter och en hög förväntad tillväxt i många år. Tidningen uppger även att det finns en risk för en nyemission inom de närmaste 12 månaderna.

Hemtex kunde äntligen uppvisa ett positivt rörelseresultat baserat på de senaste 12 månaderna. Hur man än vrider och vänder på aktien ser den enligt Börsveckan alldeles för dyr ut i dagsläget. Rådet blir att sälja efter kursrusningen i år.

Wesc har kollapsat både operativt men även på börsen de senaste 3-4 åren. Vägen till att nå lönsamhet är lång och krokig och tidningen ser inget läge för bottenfiske ännu.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.