Börsveckan: Fyra köpråd

I veckans nummer lämnar Börsveckan fyra köprekommendationer.

När Börsveckan i senaste numret går igenom ett par bemanningsbolag kommer tidningen fram till att Wise blivit köpvärt och att vårdinriktade NGS är fortsatt köpvärt. Proffice lockar däremot inte tidningen utan får upprepad neutral rekommendation.

I andra sektorer säger Börsveckan nu spekulativt köp i klädbolaget Kappahl, där man tidigare hade en neutral syn på aktien.

Vidare har tidningen tittar på preferensaktierna i bostadsutvecklarna Oscar Properties, Alm Equity:s och Tobin Properties.

Slutsatsen för Oscar- och Alm-preffarna, som båda har evig löptid, blir att det finns mer prisvärda alternativ. Tobin erbjuder däremot en ”intressant inlösensituation”, där Börsveckan tror att bolaget kommer att nyttja möjligheten att från sista juni 2016 lösa in preferensaktierna för 110 kronor styck.

Därutöver får Köpenhamnsnoterade storbolaget Coloplast en köprekommendation av tidningen.

Börsveckans modellportfölj ”Börsveckanportföljen” genomför inga förändringar denna vecka.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.