Dubbla köpråd från Börsveckan

I senaste numret ger Börsveckan köpråd till Starbreeze, med brasklappen att det är ett högriskbolag. Även industrikoncernen VBG för en köprekommendation. För Paradox är rekommendationen avvakta och tidningen har en fortsatt neutral syn på Eltel.

Starbreeze hamnar i kategorin högriskbolag men Börsveckan anser ändå att den är köpvärd då potentialen bedöms överstiga risken.

Paradox ses kunna leverera hög tillväxt framöver men även om så skulle ske finns det ingen vidare kurspotential vid dagens värdering, anser Börsveckan. Rekommendationen är att avvakta.

Industrikoncernen VBG får rådet köp. Det motiveras bland annat av att bolaget har bra fart inom de lastbilsrelaterade verksamheterna samt att en stark balansräkning bäddar för fler förvärv.

Börsveckan skriver vidare att Eltel varit en bra investering sedan aktien noterades förra året och dagens värdering ”känns rimlig”. Men bolaget möter lönsamhetsmässig motvind och tidningen ser inget uppenbart köpläge. Dessutom har två affärsområdeschefer har på ganska kort tid sålt aktier för miljonbelopp, vilket inte är någon bra signal och Börsveckan har en fortsatt neutral syn på aktien.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.