Tre köpråd från Börsveckan

I senaste numret ger Börsveckan köpråd till Trelleborg, Evolution Gaming och Lindab.

Även IAR Systems får en köprekommendation, men med brasklappen om begränsad kurspotential i närtid. Scandidos stämplas också med köp, med tillägg om att den finansiella risken är hög.

Nolato kan vara köpvärd för den långsiktige men på tidshorisonten 12 månader känns aktien ljummen, enligt Börsveckan.

Trelleborg har haft en fin marginalresa, trots svag organisk tillväxt, menar tidningen. Efter ett stort förvärv inom jordbrukssektorn ser Börsveckan att det finns mer att hämta.

Evolution Gaming ”växter stort” och omsättningstillväxten i det andra kvartalet uppgick till 50 procent. Negativt i den senaste rapporten var marginalpressen men Börsveckan ser ingen anledning till att byta ut sitt köpråd efter rapporten.

Lindab verkar vara på rätt väg, enligt den senaste rapporten, men förväntningarna är låga när Börsveckan blickar framåt och det finns god uppsida från nuvarande kursnivåer.

För Systemair blir är rådet avvakta, Lindab ses som ett bättre val inom ventilationsbranschen. Efter flera år med aggressiv förvärvsstrategi behöver Systemair skifta fokus mot lönsamhet och effektivisera verksamheten.

Även för Verisec, Coor och Malmbergs blir rådet att avvakta. Micro Systemation får en neutral rekommendation.

För att Verisec ska höjas till köp krävs att tillväxten återvänder samt att nyetableringarna visar sig framgångsrika. Coor har presterat fina siffror sedan noteringen men till nuvarande kursnivå ser Börsveckan ingen större potential. Valutasvängningar oroar i Malmbergs och frågan är om bolaget kan parera kostnadsökningar och valutamotvindar.

Micro Systemation har en produkt som ligger i tiden men det kan dröja innan tillväxten återvänder, resonerar Börsveckan.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.