Börsveckan ser köpläge i tre aktier

Tre aktier får köpråd i veckans nummer av Börsveckan.
Börsveckan ser köpläge i tre aktier - triss-affarsvarlden-700_binary_6864637.png

I senaste numret av Börsveckan rekommenderas köp av Allgon, Academedia och Recipharm. Rådet avvakta delas samtidigt ut för Engelska Skolan, K-Fastigheter, Railcare och Note.

Ett köp i Allgon kommer med en cyklisk risk och obligationsräntan på nästan 7 procent indikerar också att räntemarknaden ser en hög risk i bolaget, menar Börsveckan. Men med ett rörelseresultat som ökar 16 procent på ett konservativt antagande om en ebitda-marginal som inte stiger, tillsammans med möjligheter till avyttring och vidare renodling av verksamheten och så småningom fler förvärv, är Allgon köpvärd inom kategorin högriskaktier.

Utbildningsbolaget Academedia har haft ett par utmanande år inom vuxenutbildning med fallande volymer. Men där ser det enligt Börsveckan ut att stabiliseras vilket tillsammans med marginalförbättringar kan ge fina vinstökningar 2020.

Om Recipharms bud på Consort Medical går igenom tar bolaget ytterligare ett steg i skalfördelar och geografisk räckvidd och då lockar aktien med en attraktiv värdering, resonerar Börsveckan.

Vad gäller K-Fastigheter menar tidningen att med den kursrusning som noterats har risken ökat, potentialen minskat och tåget har gått.

“Värderingen är, på alla sätt och vis, väldigt hög även om vi ser goda förutsättningar för bolaget att öka substansen och intäkterna rejält de kommande åren”, skriver Börsveckan som inte ser något köpläge i K-Fastigheter “för tillfället”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets