Butikskedjan som håller stängt mitt i shoppinghysterin

När årets mest betydelsefulla dag infaller för de amerikanska handlarna väljer en butikskedja att stänga igen samtliga butiker och betala sina anställda för att vara lediga.

Om en månad är det Black Friday i USA. Den infaller dagen efter Thanksgiving varje år och brukar räknas som detaljhandelns viktigaste dag. Det verkar inte beröra sportkedjan Recreational Equipment Inc (REI) nämnvärt. I måndags meddelade bolaget att samtliga 12 000 medarbetare får ledigt den 27 november och att kedjan håller stängt i alla 143 butiker, skriver CNBC.

”Under 76 år har vår koncern varit dedikerade till en enda sak: ett liv i det fria. Vi tror att våra liv blir bättre av att vara utomhus. Och Black Friday är den ultimata tidpunkten för att påminna oss själva om denna essentiella sanning”, skriver vd och styrelseordförande Jerry Stritzke på bolagets hemsida.

Han uppmanar samtidigt alla konsumenter att göra detsamma i stället för att gå i affärer denna dag. Sedan meddelande lades ut på REI:s hemsida på måndagen har över 300 000 människor skrivit upp sig på bolagets kampanj kallad #optoutside, skriver CNBC.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.