Carnegie om köpreken på skandalbolaget: ”Vi är lika förvånade som alla andra”

I våras köprekommenderade Carnegie det danska oljehandelsbolaget OW Bunker. På torsdagsmorgonen ansökte OW Bunker om rekonstruktion.

Den 8 maj 2014 utfärdade Carnegie Investment Bank en köprekommendation på danska OW Bunker. Carnegie var även rådgivare vid börsintroduktionen som ägde rum i slutet av mars samma år. Båda bolagen är delägda av riskkapitalbolaget Altor.

”Vi förväntar oss att OW Bunker ska bli en av vinnarna på en marknad med modest underliggande tillväxt, men med snabb konsolidering.”, förklarade Carnegies analytiker Lars Topholm i investerarbrevet.

Riktkursen sattes till 220 danska kronor. Aktien stod vid tillfället i 186 danska kronor.

Nu meddelar OW Bunker att företaget ansöker om rekonstruktion och aktien har handelsstoppats på Köpenhamnsbörsen.

– Vi noterar det som kommuniceras givetvis och vi är lika förvånade som alla andra. Vi har egentligen inga andra kommentarer. Vi har ingen insyn och det här är en företagsfråga för OW Bunker. Det är de som har kommunicerat ut händelserna, säger Rickard Buch, kommunikationschef på Carnegie, till Affärsvärlden.

Ni köprekommenderade OW Bunker i ett investerarbrev i maj. Hur har era kunder reagerat på nyheten?
Jag kan inte kommentera ärendet något mer, tyvärr. Vi kommenterar varken kundförhållanden eller enskilda affärer.

Finns det något ni hade kunnat göra med facit i hand?
– Det är väldigt begränsad information som är ute och den har ju kommit från företaget. Vi kommenterar inte mer än det här.

Affärsvärlden har även talat med analytikern Lars Topholm som utfärdade köprekommendationen.

– Jag har inga kommentarer, säger han till Affärsvärlden.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.