Cathie Wood: Feds fokus på KPI-siffror riskerar fler SVB-fall

Krisen med Silicon Valley Bank kan ”sluka” fler regionala banker om Federal Reserve fortsätter förlita sig på eftersläpande indikatorer som KPI (inflationen). Det uppger Ark Invests vd Cathie Wood i en rad tweets.
Cathie Wood: Feds fokus på KPI-siffror riskerar fler SVB-fall -
Cathie Woods, Ark Invest

Wood har länge varit av uppfattningen att det finns en deflation i ekonomin, vilket senast antyds av den inverterade räntekurvan. Hon ser nu en risk i att fler räntehöjningar från Fed kommer skapa nya SVB-fall, där man då tvingas ingripa genom att ytterligare centralisera och potentiellt förstatliga det amerikanska banksystemet.

En inverterad kurva är när räntan på kortare löptider är högre än för de med långa löptider. En sådan utveckling har historiskt indikerat en annalkande recession. I förra veckan uppmättes det största gapet för den inverterade räntekurvan på 40 år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets