Chefsanalytiker ser 14% uppsida i Saab: ”Rider på Nato-vågen”

Analyshuset Kepler Cheuvreux upprepar köp i Saab och ser 14% uppsida i aktien trots premie mot jämförbara bolag. "Sveriges beslut att gå med i Nato har redan ökat den inhemska försäljningen med över 30 procent under halvåret, och liknande trender väntas nästa år", skriver Keplers chefsanalytiker Aymeric Poulain i en dagsfärsk analys.
Chefsanalytiker ser 14% uppsida i Saab: ”Rider på Nato-vågen” - Saab Kepler

Analyshuset Kepler Cheuvreux upprepar köp och bibehåller riktkursen om 647 kr på Saab i en dagsfärsk analys.

”Sveriges beslut att gå med i Nato har redan ökat den inhemska försäljningen med över 30 procent under halvåret, och liknande trender väntas nästa år eftersom landet siktar på upp till försvarsutgifter på 2 procent av BNP tidigare än väntat”, skriver Aymeric Poulain, chefsanalytiker på Kepler.

Analyshuset menar att Saab ”rider på Nato-vågen” och höjer därför sina estimat för perioden 2023-25 för att återspegla koncernens nuvarande försäljningstakt samt rörelsemarginal.

Kepler: Premien motiverad

I analysen står att Saab satsar vidare på de två affärsområden med högst marginal: Dynamics och Surveillance. Där är orderstocken är full och tillväxten hålls enbart tillbaka av produktionskapacitet, enligt Kepler.

”Mot bakgrund av Sveriges accelererade planer är våra prognoser för 2024-25 nu en aning högre än konsensus, och ändå ser vi ytterligare uppsida till 2025 eftersom Aeronautics bör börja dra sitt strå till stacken då”, skriver Aymeric Poulain.

Eftersom deras tidigare köprekommendation grundade sig på höjda prognoser bibehåller Kepler riktkursen och upprepar köp.

”Premien till jämförbara bolag motiveras av en lägre svensk kapitalkostnad och koncernens pågående organiska tillväxt. Detta driver prognoshöjningarna och kan kompletteras ytterligare av internationella företagsaffärer som höjer avkastningen på eget kapital och som våra prognoser inte fångar upp”, enligt Aymeric Poulain.

På Affärsvärldens sida Aktierekar hittar du alltid de senaste köpråden och riktkurserna för svenska aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco