Citi-strateger oroar sig för bubbelterritorium på USA-börsen

Amerikanska aktieindex handlas just nu kring rekordnivåer givet en stark återhämtning efter ett pandemidrabbat år, och nu har aktiestrateger hos Citibank börjat oroa sig för börsen närmar sig bubbelterritorium samtidigt som 1999-vibbar förnimmas. Detta enligt en analys som Seeking Alpha tagit del av.
Bubbla
Nyckeltalet pris per omsättningskrona för S&P 500 befinner sig på högre nivåer än under dotcomkraschen, vilket gör Citi obekväma.

“Enorma finanspolitiska stimulanspaket och uppstöttande centralbanker har skapat tanken av att det inte finns några behov av att vara riskavers”, skriver strategen Tobias Levkovich.

Bland varningssignaler finns bland annat press för fondförvaltare att delta i stigande aktier, överdriven entusiasm inom Spacs, “meme-aktier” och kryptovalutor, framtida ökningar av FED-räntan med mera.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.