Detaljhandelsbolag lyfter på besked om strategisk översyn

Detaljhandelsbolaget stiger ordentligt efter meddelandet att styrelsen kommer att revidera bolagets nuvarande strategi.

Finska Stockmann, som bland annat äger Lindex, meddelade på fredagsmorgonen att styrelsen beslutat att ”inleda en process om att omvärdera och revidera den nuvarande strategin”.

Det har lett till att Stockman-aktien inlett fredagen 7,9 procent högre i Helsingfors, vid klockan 09.16 svensk tid.

Processens slutresultat uppges ge en ”betydande inverkan på affärsverksamhetens nuvarande strukturer”. Målet är att godkänna en ny strategi för koncernen inom de följande sex månaderna.

I pressmeddelandet meddelandes även att Stockmanns nuvarande vd Hannu Penttilä går i pension den 31 december 2014.

Rekryteringsprocessen av en ny verkställande direktör framskrider vid sidan av strategiarbetet, och ”är länkad till slutresultatet”, heter det vidare.

Styrelsen deltar aktivt i ledningen av strategiprocessen. Styrelsemedlem Kjell Sundström har anställts av bolaget som strategidirektör för en period om 6 till 12 månader under vilken tid han leder strategiprocessen. Sundström rapporterar till styrelseordförande.

Varuhusgruppens direktör Maisa Romanainen och modekedjornas direktör Göran Bille leder strategiarbetet inom sina egna enheter, tillsammans med ekonomidirektör Pekka Vähähyyppä.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.