Disney lanserar streamingtjänst i Europa

Disney uppges vara på väg att lansera en digital prenumerationstjänst i Europa med start nästa månad. Tjänsten, som går under namnet DisneyLife, väntas erbjuda alltifrån böcker och musik till film och TV-innehåll såsom Disney Channel, skriver Financial Times.

Prenumerationskostnaden väntas ligga på 9,99 pund i månaden. Storbritannien blir första anhalt, med lanseringar nästa år i övriga europeiska länder såsom Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien.

Enligt Disneys vd Bob Iger kommer DisneyLife inte erbjuda innehåll från andra bolagsägda enheter, däribland Marvel och Star Wars. Själva syftet med den nya tjänsten är att få bättre kontroll över Disneys innehåll och distribution, sade Iger i en intervju med Financial Times.

– Tjänsten kommer att nå konsumenterna direkt och inte via mellanhänder, sade Iger, som tillade att Disney tänker leverera innehållet till konsumenter på det sätt de vill titta på det – via appar, on-demand och i ett annat format än endast linjär-tv.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här