Dollarn nere på lägsta nivån på 15 månader

Amerikanska dollarn handlas under måndagen på en lägsta nivå mot en valutakorg på 15 månader, rapporterar Reuters.
Dollarn nere på lägsta nivån på 15 månader - Sedler.
Dollarsedlar. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix / TT /

Dollarn tog mycket stryk i förra veckan efter att nya siffror visat att tillväxttakten i inflationen avtagit betydligt mer än förväntat.

Samtidigt återstår det att se utifall att valutan ska fortsätta försvagas i och med att ett nytt räntebesked från Federal Reserve väntar runt hörnet.

”Förra veckans amerikanska disinflationschock förändrade valutalandskapet, men några dagar utan viktiga datautgivningar kommer att visa oss om den impulsen kan hålla dollarn på bakfoten när FOMC-riskhändelsen närmar sig”, säger Francesco Pesole, valutastrateg på ING.

Pesole tillade att förhållandet mot euron verkar något överansträngd på kort sikt vilket kan leda till en korrigering under denna vecka.

FOMC är Federal Reserves räntekommitté där nästa räntebesked kommer den 26 juli.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco