Domstol tvingar Kinneviks bank Lunar att betala hundratals miljoner

Investmentbolaget Kinneviks danska bank Lunar får betala 416 miljoner danska kronor, cirka 626 miljoner kronor, för att ha misslyckats med förvärvet av den norska banken Instabank.
kinneviks VD Georgi Ganev
Kinneviks VD Georgi Ganev. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Det står klart under måndagen efter ett beslut från en tingsrätt i Oslo. Det skriver Di med hänvisning till danska Børsen.

Det var 2022 som Lunar försökte köpa Instabank för 1,3 miljarder kronor i en affär som sedan sprack på grund av att Lunar inte kunde leva upp till kapitalkraven.

Enligt den danska tidningen, som granskat delårsrapporten, kan det bli ett akut problem för Lunar eftersom det egna kapitalet då minskar drastiskt. Den 30 juli 2023 hade Lunar 696 miljoner danska kronor i eget kapital.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.