Laddar

Ej fulltecknat i BeammWaves företrädesemission

BeammWave företrädesemission tecknades till 39%. Inklusive garantiåtaganden blev teckningsgraden 68% och kommunikationsbolaget får in 26,7 Mkr före kostnader.
Ej fulltecknat i BeammWaves företrädesemission - BeammWave VD
BeammWave har släppt utfallet för sin företrädesemission. Bolaget har även offentliggjort ett fel i emissionens prospekt.

Kommunikationsbolaget BeammWave har publicerat utfallet för sin företrädesemission av units. Teckningsgraden exklusive garanter blev 38,8%, varav 33,5% tecknades med stöd av teckningsrätter och 5,3% utan.

Emissionen var säkrad till 67,6% genom tecknings- och garantiåtaganden. Garanterna tecknar 28,7% av emissionen. Bolaget tillförs 21,7 Mkr efter emissionskostnader.

Emissionsguiden hissade tidigare två flaggor: “Nyckelpersoners investering” och “Dåligt garantiupplägg”. Nu hissas även en flagga retroaktivt för ”Ej fulltecknad emission”, vars generella formulering lyder:

En nyemission som inte blir fulltecknad talar för att det är något fel på bolaget eller värderingen.

Bolaget har valt att inte kommentera flaggan.

Miss i prospektet

Efter Emissionsguidens prospektgranskning upptäckte BeammWave ett fel i uppgifterna om teckningsåtagandena. Teckningsåtagandena från VD Stefan Svedberg och styrelseledamoten Markus Törmänen hade fallit bort från prospektet. Efter upptäckten har bolaget meddelat marknaden om detta genom ett pressmeddelande och ett tilläggsprospekt, som offentliggjordes två dagar efter Emissionsguidens artikel.

Att bolaget valde att agera snabbt när de upptäckte prospektmissen inger förtroende för omdömet hos ledningen i Beamwave. Men givet att insynspersonernas teckning i emissionen fortsatt var relativt lågt i förhållande till tidigare ägande har Emissionsguiden valt ändå att behålla flaggan om nyckelpersoners investering.

Totalt antal flaggor för emissionen landade därmed på tre.

Emissionsguiden sätter punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.