Emissionsguiden inleder bevakning av Chordate Medicals företrädesemission

Medicinteknikbolaget Chordate Medical har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 42 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Chordate Medicals företrädesemission - Chordate
Chordate Medicals VD Anders Weilandt. Bolagets styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 26 januari.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Chordate Medical har beslutat att ta in 41,8 Mkr genom en företrädesemission av units. Huvudmotivet till emissionen är att säkra finansiering för att driva satsningen inom migränmarknaden framåt.

Chordate hoppas att det ska kunna borga för en försäljning av hela bolaget, vilket är ett uttalat mål. Chordate har utvecklat och marknadsför en medicinteknisk nervmodulerande behandling mot kronisk migrän och kronisk rinit (nästäppa).

Teckningskursen är satt till 0,18 kr per unit, motsvarande 0,09 kr per aktie. Det innebär en rabatt på 35% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Utöver 2 aktier innehåller varje unit även 1 teckningsoption av serie TO8.

Emissionen är säkrad till 55% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 10,7 Mkr (25,7% av emissionen) och har lämnats av icke namngivna befintliga ägare samt medlemmar i styrelse och ledning.

Garantiåtagandena summerar till 12,3 Mkr (29,3% av emissionen) och kommer uteslutande från externa investerare. Garanterna får välja mellan 15% ersättning i kontanter eller 20% i units, för det garanterade beloppet.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 66,7%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG