EU vill lätta på coronarestriktionerna för affärs- och fritidsresor

EU-kommissionen har föreslagit lättnader kring reserestriktioner för affärs- och fritidsresor, enligt ett uttalande, rapporterar Reuters.
Flygplan, resa
Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Kommissionen rekommenderar att turister får röra på sig mellan länder som dras med låga infektionsnivåer eller om de är fullt vaccinerade.

EU har det senaste året haft ett stopp på icke-nödvändiga resor men jobbar nu med att ta fram ett passystem. Denna ska underlätta resor ifall personen är vaccinerad eller har tidigare haft viruset och är immun. EU tänker bara acceptera EMA-godkända vaccin, vilka är Pfizer/Biontech, Astra Zeneca och Moderna.

En EU-tjänsteanställd uppgav att förhoppningen är att få det nya förslaget antaget vid slutet av månaden. Bestämmanderätten kring reselättnaderna ligger hos medlemsländerna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets