Fedex mot strömmen på Wall Street

De amerikanska börserna noterade en klar uppgång under onsdagens session.

Med andra ord andas marknaden lite optimism inför torsdagens Fedmöte. En del bedömare tror att aktiekurserna kommer att stiga efter Fedbeslutet oavsett om det blir höjning av styrräntan eller inte.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängningen upp med 0,8 procent till 16.740. Det bredare indexet S&P 500 ökade med 0,9 procent till 1.995 medan tekniktunga Nasdaq Composite förbättrades 0,6 procent till 4.889.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp 1 punkt till 2,29 procent samtidigt som trettioårsräntan ökade 2 punkter till 3,08 procent.

Enligt en gallup från CNBC spår 49 procent av de svarande i undersökningen att Federal Reserve kommer att höja räntan i september.

“Med stöd av den senaste tidens starka ekonomiska statistik är det dags för centralbanken att lyfta penningpolitiken ur sin självpåtagna koma”, säger Stuart Hoffman, chefsekonom vid BNC Financial Services Group, till CNBC.

“Jag tror Fed höjer räntan på torsdag och att aktiemarknaden reagerar positivt på beskedet. En räntehöjning visar på förtroende förekonomin”, säger Luke Hickmore vid Aberdeen Asset Management.

Marketwatch skrev på onsdagen en artikel om att det är enkelt att tjäna pengar på Feds räntemöte. Det är bara att göra motsatsen till vad de flesta investerare gör omedelbart efter beslutet meddelas.

Tidpunkten för när Federal Reserve beslutar att höja räntan gör ingen signifikant skillnad i den verkliga världen. Men vi kan vara säkra på att marknadens omedelbara reaktion på beslutet, vad det nu kan vara, snart kommer att rättas till. Om till exempel centralbanken beslutar att börja höja räntan direkt och marknaden rasar så ska man satsa på en snabb återhämtning. På samma sätt, om Fed beslutar att skjuta upp en räntehöjning och marknaden lyfter, bör du satsa på en snabb reträtt, skriver Marketwatch.

Energi var dagens starkaste sektor efter tydliga uppgångar i oljepriserna. USA:s lager av råolja, exklusive strategiska lager, sjönk med 2,1 miljoner fat under förra veckan jämfört med veckan innan, enligt officiell statistik. Marknadens förväntningar var en uppgång om 1,1 miljoner fat. Exxon Mobil steg 2,0 procent och Chevron 2,4 procent.

Credit Suisse har tagit in General Electric på fokuslistan. Analytikern Julian Mitchel hittar hela nio goda skäl att köpa aktien som steg 2,5 procent.

Bland bolagsnyheterna rapporterade budfirman Fedex innan öppningen. Omsättningen i bolagets andra kvartal var i linje med förväntningarna men resultatet var sämre. Därutöver sänkte bolaget vinstprognosen för helåret något. Aktien var ned 2,8 procent.

Dentsply och Sirona Dental Systems ska fusioneras som jämlikar för att skapa världens största tillverkare av professionella tandvårdsprodukter. Aktierna var ned 2,4 respektive 2,4 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.