Feds Dallas-chef: ”Inte uteslutet med fler räntehöjningar”

Federal Reserves chef i Dallas Lorie Logan flaggar för att den amerikanska centralbanken kan tvingas till fler räntehöjningar.
Feds Dallas-chef: ”Inte uteslutet med fler räntehöjningar” - FED Federal Reserve-Rate Hikes
AP Photo/Andrew Harnik

”Om vi inte bibehåller tillräckligt strama finansiella förhållanden finns det en risk att inflationen kommer att ta fart på nytt och äventyra de framsteg vi har gjort”, säger hon enligt ett förberett tal som hon höll på American Economic Association-konferensen i San Antonio, Texas, på lördagen.

”Mot bakgrund av de senaste månadernas lättnader i de finansiella förhållandena bör vi inte ta bort möjligheten till ytterligare en räntehöjning från bordet ännu.”

Federal Reserve genomförde en rad räntehöjningar från 2022 till första halvåret 2023. De snabbt höjda räntorna syftade till att bekämpa inflationen som klättrade till sin högsta nivå på 40 år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets