Finland lämnar bara en gränsövergång öppen mot Ryssland

Finland stänger samtliga sina gränsstationer mot Ryssland förutom en vid Raja-Jooseppi längst i norr.
Finland lämnar bara en gränsövergång öppen mot Ryssland - Migration Finland Russia
Flyktingar uppställda vid gränskontrollen mellan Finland och Ryssland utanför Salla i Finland. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva via AP

Det rapporterar svenskspråkiga Yle.

Beslutet gäller i en månad och kommer efter att papperslösa anlänt till Finlands östra gräns och ansökt om asyl i Finland vid gränsen. Yle har tidigare rapporterat om att det inte ska handla om ryska medborgare, utan personer huvudsakligen från Mellanöstern.

Personerna uppges ha kommit till Finland på uppmaning av Ryssland.

Finland har tidigare stängt fyra gränsstationer, men detta har inte räckt till för att normalisera situationen, enligt statsminister Petteri Orpo. Eftersom de ryska myndigheterna inte valt att ingripa, har Finland blivit tvunget att ta till fler åtgärder, förklarade han under en presskonferens.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG