För dystra tongångar – köp säkerhetsföretaget

ANALYS Bevakningsföretaget har ett par tveksamma rapporter bakom sig och aktien värderas lite lägre än vanligt. Det kan vara ett tillfälle att investera.

KÖP Securitas är ett av världens största bevakningsföretag med över 370 000 anställda i 58 länder. På börsen har Securitas underpresterat index de senaste åren, och just för stunden är tongångarna lite extra negativa kring aktien.

Kan mer teknikinnehåll, effektiviseringar och fortsatt skaplig tillväxt leda till högre marginaler framöver? Förväntningarna är lågt ställda på aktiemarknaden, där den samlade meningen i analytikerkollektivet är på en ökning till 5,3–5,4 procent de kommande två åren.

Om marginalutvecklingen går bolagets väg så finns en bra potential i aktien. Om inte så bör man få försäljningstillväxten i avkastning plus utdelning och viss chans till uppvärdering i multiplarna. Då är Securitas en aktie som ger 10–12 procent per år, vilket är ungefär det som ligger i vårt försiktiga huvudscenario. Där räknar vi med en tillväxt (cirka 3–4 procent) lite under de senaste årens, en något bättre marginal (5,3 procent) och en värdering i nivå med dagens (ev/ebit 12 motsvarande p/e 15). Det ger en avkastningspotential kring 35 procent.

Intrycket är att den svacka som Securitas är i sedan ett knappt år präglar värderingen av aktien lite väl mycket. Vi sätter ett köpråd på aktien.

Detta är en kortversion av För dystra tongångar kring säkerhetsföretaget. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här