Förnyat hot om hård brexit

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kommer att ändra lagen så att det inte är möjligt att förlänga övergångsperioden för brexit, som nu löper till slutet på 2020.

Det rapporterar Bloomberg News.

Boris Johnson vann en övertygande majoritet i valet och kommer att använda den makten för att skynda på brexit. Det framförhandlade brexitavtalet kommer att läggas fram i parlamentet denna vecka så att Storbritannien kan lämna EU den 31 januari.

Denna lagstiftning kommer även innehålla ett tillägg som förhindrar regeringen att söka en förlängning av övergångsperioden, även om ett nytt handelsavtal med EU inte är färdigförhandlat, de kan därmed lämna utan avtal. Parlamentet kommer heller att få rösta i frågan om förlängning.

Att Boris Johnson är fokuserad på brexit visas även genom de små regeringsförändringar som genomfördes på måndagen.

Tidigare har parlamentet utlovats att kunna rösta för en förlängning vid behov. EU har också varnat för att tidsramen är mycket kort för att förhandla fram ett handelsavtal.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här