Förre IMF-chefen misstänks för bedrägeri

Spansk polis har gripit den före detta IMF-chefen Rodrigo Rato, rapporterar BBC.

Rodrigo Rato greps i sitt hem i Madrid på torsdagen. I samband med gripandet har de spanska myndigheterna sökt igenom hans hem i jakt på bevis, rapporterar BBC.

Rato utreds för misstänkt pengatvätt där han ska ha utnyttjat en skatteamnesti för att ta hem sina obeskattade tillgångar från utlandet. Brottet ska ha ägt rum under 2012. Rodrigo Rato nekar till anklagelserna, skriver BBC.

Rato var Spaniens finansminister under premiärministern Jose Maria Aznar och hans efterträdare Mariano Rajoy mellan åren 1996 och 2004. Han har även varit IMF-chef mellan åren 2004 och 2007 och vd för Bankia 2010-2012.

Under sin tid på Bankia misstänktes Rato och en rad andra av bankens toppchefer för att ha vilselett regulatorer om bankens finanser. Cheferna anklagades även för att ha utnyttjat företagskorten privat. En utredning inleddes men lades senare ned, skriver BBC.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG