Fotbollsstjärnans lyxprylar beslagtas

En brasiliansk domare har beordrat att fotbollsproffset Neymars privatjet, lyxyacht och andra tillhörigheter för ett samlat värde av drygt 400 miljoner kronor ska beslagtas, rapporterar Financial Times.

Brasilens just nu största fotbollsstjärna – 23-åriga Neymar da Silva Santos Júnior- anklagas för att ha förskingrat drygt 130 miljoner kronor under åren 2011-2013.

Nu har åklagaren Carlos Muta beslutat att beslagta delar av Neymars tillgångar. Beslutet inkluderar bland annat fotbollsstjärnans privata flygplan och yacht samt fastigheter i Guarujá, Santos, Praia Grande, Sao Vicente, Sao Paulo och Itapema, skriver spanska Marca.

Neymar, som i nuläget förhandlar om ett nytt kontrakt med den spanska fotbollsklubben Barcelona, är även misstänkt för skatteflykt i Spanien i samband med flytten från Brasilien 2013.

Enligt tidskriften Goal beräknades Neymars förmögenhet 2014 till 135 miljoner euro, närmare 1,3 miljarder kronor.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.