Getinge varslar i Växjö

Medicinteknikbolaget Getinge flyttar sin produktion av spoldesinfektorer från Växjö till Polen. Beslutet innebär att 46 anställda varslas om uppsägning vid produktionsenheten.

Det rapporterar P4 Kronoberg.

”Det här är ett beslut som ligger helt i linje med både Getingekoncernen och affärsområdets långsiktiga strategi att stärka vår konkurrenskraft genom att optimera produktionseffektiviteten”, säger Joacim Lindoff, affärsområdeschef för Getinge, till P4.

Varslet sker på Getinges verksamhetsdel Disinfection som i dagsläget har 184 anställda. Produktionsenheten ska fortsätta tillverka bolagets produktlinje för högspecificerade diskdesinfektorer.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.