Goldman Sachs: Ingen värderingsbubbla i teknikjättarna

De fem stora amerikanska teknikbolagen Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet och Facebook står nu tillsammans för 18 procent av börsvärdet i S&P 500-index. Det är något som inte hänt sedan teknikbubblan år 2000.

Till skillnad från då 2000 är de stora teknikjättarna idag 2020 mer rimligt prissatta och de återinvesterar mer av intäkterna, skriver Goldman Sachs strateg David Kostin. Bättre än förväntade vinster har hjälp till att hålla den traditionella värderingen i balans och lägre än teknikbubblan år 2000. Det rapporterar CNBC.

De fem aktierna som hade högst börsvärde år 2000 var teknikbolagen Microsoft, CIsco, Intel samt konglomeratet General Electric och oljebolaget Exxon Mobil. De fem största bolagen handlas till ett genomsnittligt p/e-tal på 30 idag, jämfört med 47 för tjugo år sedan.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här