Goldman Sachs: Köpläge i börsracets eftersläntrare

Det finns fortfarande chans att hänga med i börsracet i Japan för den som investerar i rätt aktier, enligt Goldman Sachs.

Sedan Shinzo Abe återvaldes till Japans premiärminister för två år sedan har landets börser börjat stiga. Sedan årsskiftet har Nikkei stigit med närmare 18 procent till den högsta nivån på 15 år.

Enligt investmentbanken Goldman Sachs finns det fortfarande bra möjligheter till bra avkastning – för den som väljer rätt aktier.

– En grupp som halkat efter ordentligt är fastigheter. Vakanserna ligger på rekordlåga nivåer och hyrorna är på väg upp, säger Goldman Sachs chefsstrateg Kathy Matsui till CNBC.

Utlåningen till fastighetsbolagen steg till rekordhöga 515 miljarder dollar under första kvartalet i år, vilket ”signalerar att fastighetspriserna kan stiga ytterligare”, enligt Deutsche Banks fastighetsanalytiker Yoji Otani.

”Vi spår att sektorns status som eftersläntrare med största sannolikhet kommer försvinna”, skrev han i ett marknadsbrev i förra veckan, enligt CNBC.

Credit Suisse fastighetsanalytiker Masaki Mochizuki är av rakt motsatt åsikt.

– Fastighetsaktier är redan dyra eftersom stigande vinster och en högre värdering av innehaven redan har inprisats, säger han till CNBC.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco