Goldman Sachs: Sälj gruvbolaget

Goldman Sachs sänker rekommendationen för ett gruvbolag och upprepar rekommendationen köp för ett annat.

I en uppdatering över råvarubranschen och bolagen som är beroende av den bedömer Goldman Sachs att Boliden på många sätt är att föredra samtidigt som Lundin Mining har en väl hög värdering trots en avsaknad av tillväxt. Det framgår en analys daterad 8 februari.

Boliden får en upprepad köprekommendation om än med en sänkt målkurs på 145 kronor per aktie. Goldman tror att bolaget kommer att prestera bättre än konkurrenter, främst inom zink.

Lundin Mining får däremot en säljrekommendation, jämfört med tidigare neutral, med en målkurs om 17,50 kronor per aktie. Här är det främst beroendet av kopparpriset som tynger och en brist på tillväxt.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här