Grekland: Betalar IMF den 5 juni

Grekland kommer att göra avbetalningen till Internationella valutafonden om 300 miljoner euro den 5 juni, eftersom man kommer att ha nått en överenskommelse med sina internationella långivare vid den tidpunkten.

Det säger Greklands finansminister Yanis Varoufakis på tisdagen, enligt Dow Jones Newswires.

Landets inrikesminister sade under söndagen att betalningarna till IMF i juni om sammanlagt 1,6 miljarder euro inte kan genomföras utan mer finansiering från dess internationella långivare.

På måndagen uppgav regeringstalesmannen Gabriel Sakellaridis att en uppgörelse kan nås i slutet av maj men att det återstod meningsskiljaktigheter inom områden som budgetmål, momsskattesatser, pensioner och regler på arbetsmarknaden.

Han sade vidare att Grekland avser tillmötesgå alla sina skuldåtaganden, men behöver finansiellt stöd för att kunna göra det.

Under tisdagen fortsätter de tekniska samtalen mellan parternas förhandlingsgrupper. Både Grekland och företrädare från långivarna har kommunicerat att man siktar på en överenskommelse i slutet av maj eller i början av juni.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG