Här är finalisterna i Årets Sparprofil 2022

Snart avgörs vem som blir Årets Sparprofil 2022. Juryn har nominerat fem finalister till det prestigefyllda priset som delas ut av Lannebo Fonder i samarbete med Affärsvärlden.
Här är finalisterna i Årets Sparprofil 2022 - sparprofiler3
Här är finalisterna i Årets Sparprofil: Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza, Henrik Johansson, VD på Unga Aktiesparare, Daniel Aarenstrup, medgrundare till SAVR samt Christina Sahlberg, sparekonom på Compricer.

Årets Sparprofil 2022 ska snart delas ut. Priset instiftades förra året och delas ut av en jury på fem personer. Syftet med priset är att premiera personer som arbetar för att sprida kunskap och inspiration kring sparande. Bakom priset står Lannebo Fonder i samarbete med Affärsvärlden.

Nominerade till 2022 års pris är Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza, Henrik Johansson, VD på Unga Aktiesparare, Daniel Aarenstrup, medgrundare till SAVR samt Christina Sahlberg, sparekonom på Compricer.

Vinnaren får den prestigefulla trofén Snöbollen, vilket också innebär att hen får sitta med i nästa års jury. Dessutom får vinnaren 25 000 kronor att donera till valfri organisation samt ett års prenumeration på Affärsvärlden. Samtliga nominerade vinner även ett års prenumeration på Affärsvärlden, som utsågs till Årets tidskrift 2022.

”Affärsvärldens prenumeranter är ofta väldigt kunniga och privatekonomiskt framgångsrika och med Årets Sparprofil hoppas vi bidra till att lyfta fram goda exempel som kan hjälpa ännu större grupper av sparare”, säger Peter Benson, Affärsvärldens chefredaktör.

Förra årets vinnare av Årets Sparprofil, Karin Sjöblom, med statyetten Snöbollen.

Förra Årets sparprofil med i juryn

Juryn som delar ut priset består av Johan Lannebo, ordförande för Lannebo Fonder, Patrick Siegbahn, grundare av Småspararguiden, Ingrid Bonde, styrelseordförande för Alecta, Peter Benson, chefredaktör på Affärsvärlden samt förra årets vinnare Karin Sjöblom, som tidigare arbetat för Aktiespararna.

”Jag lär ut att spara på ett klokt sätt. Jag lär inte ut att man ska köpa obegripliga medicinaktier som ingen vad det blir av. Jag lär ut att ha en stabil portfölj från olika branscher”, sade Karin Sjöblom till Afv i samband med att hon tog emot priset förra året.

Vem vill du se som Årets Sparprofil? Rösta här innan den 6 december.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.