Hedgefunden Luxor kan förvärva Volta Trucks

Hedgefonden Luxor Capital Group är i samtal om att förvärva Volta Trucks, vilket skulle kunna rädda hundratals jobb i Storbritannien.
Hedgefunden Luxor kan förvärva Volta Trucks - Volta Trucks
Foto: Volta Trucks

Det rapporterar Sky News.

Källor inom fordonsindustrin uppger för nyhetskanalen att Luxor framstår som den mest troliga köparen av den brittiska verksamheten. Luxor har varit både långivare och aktieägare i startupen.

En överenskommelse skulle kunna nås inom de kommande dagarna, enligt en person på chefsposition i sektorn. Tidtabellen för en affär var dock oklar.

Servicenav i London

Volta Trucks har sitt huvudkontor i Sverige och ansökte om konkurs här under förra månaden, vilket slog mot bland annat investeringsbolaget Byggmästare AJA som satt på 10 procent av aktierna. Kort därefter utsågs administratörer för den brittiska verksamheten.

Bolaget har 600 personer sysselsatta i Storbritannien, av totalt 850 personer.

Nyligen öppnade Volta Trucks ett servicenav i London, efter att ha genomfört kundtester av det helelektriska fordonet Volta Zero, skriver Sky.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG