Heimstaden får 750 miljoner i försenad köpeskilling

Fastighetsbolaget Heimstaden kommer att erhålla en försenad köpeskilling på cirka 750 miljoner kronor från Fredensborg för avyttringen av sin isländska portfölj.
Heimstaden får 750 miljoner i försenad köpeskilling - Heimstaden Island
Foto: Heimstaden

De två parterna ingick avtalet i oktober förra året. Heimstaden har redan erhållit 123 miljoner kronor från köpeskillingen i utdelning från den avyttrade portföljen.

Resterande medel kommer att ges när isländska konkurrensmyndigheten godkänt Fredensborg bindande köpavtal som ingåtts med Stefnir. Detta väntas ske vid slutet av mars 2024.

”Intäkterna från försäljningen av den isländska portföljen kommer att användas för skuldhantering och fortsatt skuldreducering”, säger Christian Fladeland, vice VD på Heimstaden, i ett pressmeddelande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.