Laddar

Högre kurser väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas inleda veckans handel med att stiga rejält. Tyska DAX-terminen pekar på en uppgång med 2,4 procent.

“I veckan står inflationsdata från Sverige och USA på agendan, samt Fed-protokollet från senaste FOMC-mötet. I eftermiddag har vi också tal från ECB-chefen Mario Draghi. I bakgrund av den globala osäkerheten är det många bedömare som tror på en ytterligare räntesänkning vid marsmötet och en twist på QE-programmet”, skriver IG i ett morgonbrev.

Asienbörserna stiger överlag nu på morgonen där Tokyobörsen är upp med så mycket som 7 procent. Oljepriserna handlas kring oförändrade nivåer.

USA-börserna är stängda i dag med anledning av Presidents Day.

Takboxtillverkaren Thule har rapporterat och bland annat höjt det långsiktiga marginalmålet. Bolaget uppger att den organiska tillväxten 2015 var i linje med finansiella mål.

H&M:s försäljning steg med 7 procent i januari vilket var precis som väntat.

Clas Ohlsons försäljning i januari var sämre än väntat.

Ratos köper 70 procent av ventilationsbolaget Airteam till ett enterprise value på 575 miljoner danska kronor.

Börsveckan rekommenderar köp på Betsson, Unibet och DNB. Nobia är ett val för den långsiktige, enligt tidningen.

Dagens Industri rekommenderar köp på Electrolux.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.