Husqvarnas VD föreslås till styrelsen

Aktieägarna i skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna kallas till årsstämma torsdagen den 18 april i Jönköping.
husqvarna
Foto: Husqvarna

Aktieägarna kan också poströsta i förväg.

Styrelsen föreslår att stämman beslutat om en utdelning på 3,00 kronor per aktie. Utbetalning sker halvårsvis med 1,00 krona vid första utbetalningen och 2,00 kronor vid andra utbetalningen.

Valberedningen föreslår nyval av Pavel Hajman som styrelseledamot. Han är VD för Husqvarna.

Omval föreslås av övriga styrelsen, bestående av ordförande Tom Johnstone samt ledamöterna Ingrid Bonde, Katarina Martinson, Bertrand Neuschwander, Daniel Nodhäll, Lars Pettersson, Torbjörn Lööf och Christine Robins.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om ett incitamentsprogram riktat till ledande befattningshavare på högst 2,8 miljoner B-aktier.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av aktier, motsvarande en ökning av antalet aktier med högst 10 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.