Ilija Batljan: Jag har köpt aktier i Embracer

SBB kan ta steget in i OMXS30 nästa år. Det säger VD:n Ilija Batljan när han gästar Youtube-programmet #Uppesittarkväll, där han också berättar att han köpt aktier i Embracer.
Ilija Batljan
SBB:s VD Ilija Batljan. Foto: TT

SBB:s Ilija Batljan gästade #Uppesittarkväll under onsdagskvällen. I Omni Ekonomis sändning sa fastighetsbolagets VD att han tror att SBB kommer ta klivet in i OMXS30 ”efter sommaren” nästa år.

När han fick en tittarfråga om bolagets utdelningar sa han att han siktar på att kunna höja utdelningen till aktieägarna ”de närmaste 100 åren”.

Tidigare har SBB offentliggjort att de siktar på att börja dela ut pengar varje månad – något som fastighetskollegan Cibus gör.

I programmet pratade Ilija Batljan om aktier han själv äger. Ett av dessa är dataspelsbolaget Embracer. Han passade på att ge beröm till Embracers VD Lars Wingefors.

”Jag tycker Wingefors vågar och att han drar ett stort lass”, sa Ilija Batljan.

Han la dock till att han personligen inte hinner spela så mycket dataspel själv.

SBB äger aktier i flera fastighetsbolag. Affärsvärlden granskade nyligen korsägandet i fastighetssektorn. Det kan du läsa mer om här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.