Ilija Batljan Invest vill ändra obligationsvillkoren

Ilija Batljans ägarbolag söker nu godkännande från obligationsinnehavare för att bland annat förlänga löptiden, ändra räntan och göra utdelningar.
Ilija Batljan
Ilija Batljan, före detta VD för fastighetsbolaget SBB. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det gäller bolagets seniora icke-säkerställda gröna obligationer, enligt ett pressmeddelande.

Ilija Batljan Invest har begärt att Nordic Trustee & Agency inleder ett förfarande för att obligationsinnehavarna ska ge sitt samtycke till vissa ändringar av obligationsvillkoren.

Det gäller bland annat en förlängning av obligationernas löptid, en ändring från rörlig till kapitaliserad ränta och möjlighet för bolaget att göra frivilliga amorteringar. Det innefattar också borttagande av möjligheter att göra tap issues, ett nytt åtagande för bolaget att avyttra non-core assets och använda medel från detta till att amortera icke-efterställd skuld.

Ilija Batljan vill också ändra bolagets möjligheter att ställa nya säkerheter, uppta ny skuld, låna ut pengar och att göra utdelningar till aktieägare. Bolaget vill också återköpa obligationer om minst 300 miljoner kronor och begränsa möjligheterna till förvärv utan obligationsinnehavarnas samtycke.

Enligt pressmeddelandet har 38% av obligationsinnehavarna åtagit sig att rösta för förslaget.

Bolaget uppmanar samtliga obligationsinnehavare att lämna in sina röster så snart som möjligt och förväntas offentliggöra resultatet senast den 15 mars 2024.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets