Intrums VD: Det här är ingen kris

Det skuldtyngda kredithanteringsbolaget Intrums aktie faller rejält på torsdagen efter beskedet om att bolaget anlitat rådgivare för att se över sin kapitalstruktur.
Intrums VD Andres Rubio
Intrums VD Andres Rubio

Intrums vd André Rubio vill inte kalla det senaste draget en krisåtgärd utan att det handlar om att genomföra den utstakade strategin.

– Vi har en växande, kassaflödesgenererande verksamhet och tillgångar som nästan täcker våra skulder. Som ett resultat av affären vi gjorde med Cerberus har vi säkrat vår likviditet för 2024-2025. Men vi kan inte ignorera det faktum att vår aktiekurs fallit kraftigt och våra obligationsräntor stigit kraftigt, säger Rubio till Dagens Industri och tillägger ”det vi försöker göra är att proaktivt göra om vår kapitalstruktur. Det här är ingen kris”.

Intrum ska nu utvärdera alla alternativ. De mest sannolika åtgärderna är refinansiering, en förlängning av löptider på obligationer och möjligtvis amorteringar på skulder, enligt Rubio.

Intrums aktie faller idag med drygt 11 procent och på ett år är kursfallet drygt 82 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.