Investmentbolag med ”enhörningar och vidunder” noteras på Spotlight

På fredag direktnoteras I love Lund, som är ett investmentbolag med exponering mot noterade och onoterade bolag i Lund.
Investmentbolag med ”enhörningar och vidunder” noteras på Spotlight - Ideon Lund
Ideon Science-park i Lund.

Bolaget beskriver sig själva som ”ett investeringsbolag i innovationsstaden Lund, för Lund som vill möjliggöra att alla ska få möjlighet att investera lätt och säkert i vårt eget lokala lundensiska näringsliv, och med fullgod avkastning”.

”I Love Lund erbjuder investerare exponering mot ett femtiotal främst onoterade Lundabolag, oftast i mycket tidig bolagsfas. Med vår notering på Spotlight låter vi nu alla Lundaälskare enkelt och tryggt investera i idérika lunda-start-ups”, skriver Björn Englund, VD och grundare av I Love Lund, i ett pressmeddelande.

Portföljen, som består av ett drygt trettiotal onoterade bolag och ett tiotal noterade, beskrivs av bolaget som ”en värld av enhörningar och vidunder”.

Bland de onoterade bolagen finns Saga Diagnostics, Edgy Veggie och The Quantum Group. Den noterade delen innehåller allt från Spectracure till Cellavision och Alfa Laval.

Inget erbjudande i form av nyemission finns i samband med noteringen. Därmed finns heller ingen noteringskurs som riktmärke utan marknaden sätter priset.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.