Japans regering godkände budget

Japans regering godkände på onsdagen budgetutkastet för räkenskapsåret 2015 som inleds i april. Det framgår av Dow Jones Newswires.

Budgeten inkluderar prognoser om de högsta skatteinkomsterna på 24 år, oförändrade utgifter och den lägsta nivån på upplåningen på sju år.

Budgeten innehåller förväntningar om att Japans företagsvinster fortsätter att växa under det kommande året, med stöd av en svagare yen och lägre oljepriser. De högre vinsterna gör också att bolagen kan betala högre löner och bonusar, vilket förväntas stimulera privatkonsumtionen.

Budgeten baseras på regeringens prognoser där man räknar med en real BNP-tillväxt på 1,5 procent och en nominell BNP-tillväxt på 2,7 procent för Japan under räkenskapsåret 2015 som inleds 1 april, vilket meddelats tidigare.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.