JP Morgan nedgraderar tillväxtmarknadsvalutor till undervikt

Amerikanska investmentbanken JP Morgan nedgraderar tillväxtmarknadsvalutor till undervikt, vilket markerar en stor skillnad mot inledningen av året då de rekommenderades. Det rapporterar Reuters.
Valutor
Foto: Kin Cheung/TT
Många amerikanska storbanker har blivit negativa till dessa tillgångar under årets gång i takt med stigande amerikanska räntor, coronarelaterad oro och idiosynkratiska risker i Turkiet och Ryssland vilka tynger sentimentet.

Morgan Stanley sade under förra månaden att den starka amerikanska ekonomin i kombination med den svaga yuanen kan utgöra en ”perfekt storm” för tillgångar på tillväxtmarknader.

JP Morgan ser framför sig en förlängd period av relativ underprestation mot utvecklade marknader så som USA. De pekar bland annat på stigande coronasiffror och långsammare vaccinationer i dessa utvecklingsländer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco