Kindred vill utmana norska spelmyndigheten i domstol

Bettingbolaget Kindred vill utmana den norska spelmyndigheten NGA:s beslut om vite mot dotterbolaget Trannel i domstol, framgår det av ett pressmeddelande.
Kindred vill utmana norska spelmyndigheten i domstol - kindred unibet
Foto: Janerik Henriksson/TT

Trots att Trannel vidtagit åtgärder för att inte åka på böter från NGA godtas dessa inte av myndigheten. NGA har därmed bestämt att återinföra ett dagligt vite mot bolaget för att de erbjuder sina tjänster mot norska kunder.

Trannel motsätter sig NGAs slutsats då det är fullt lagligt för norska invånare att få tillgång till, samt använda internationella speltjänster som är licensierade inom EU/EES-området.

Kindred Group motsätter sig att det finns rättslig grund för det icke-verkställbara vitet och fortsätter processen med att få denna fråga prövad i domstol”, skriver Kindred i en kommentar till beslutet.

Enligt Kindred har NGA ingen makt över Trannel eftersom bolaget är registrerat i Malta och är licenserad av den maltesiska spelmyndigheten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.