Köp lågvärderad it-konsult

ANALYS. Knowit rider på den för bolaget mycket gynnsamma digitaliseringsvågen. Trots en stark kursutveckling framstår aktien alltjämt som attraktivt värderad.

KÖP. Den heta it-konsultkonjunkturen fortsätter oförtrutet. En stark konjunktur kombinerat med digitaliseringen av såväl den privata som offentliga sektorn har skapat ett omättligt behov av it-konsulter. Knowit är ett av dessa konsultbolag med helt rätt exponering som för tillfället täljer guld.

Aktien har fallit tillbaka efter en strålande halvårsrapport. Givet värderingen på ev/ebit 10,6 och 9,6 på våra prognoser för 2018 och 2019 kombinerat med en direktavkastning på minst 3,5 procent verkar aktiemarknaden prisa in att konsulttoppen är nära.

Affärsvärlden delar inte den bilden, utan bedömer att flera goda år ligger framför konsultbolagen i allmänhet och Know­it i synnerhet. Köp aktien med riktkursen 230 kronor om ett år.

Det här är en sammanfattning av analysen Sötebrödsdagarna inte över

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.